Change Language: polski

Kalkulator PoE firmy Molex zapewnia instalację zgodną z zasadami bezpieczeństwa i standardami okablowania

Nowy kalkulator PoE to narzędzie Molex, które teraz jest dostępne dla instalatorów i projektantów poprzez Portal Wsparcia Klienta (CSP). Ufamy, że jest to pierwsze tego rodzaju narzędzie, które pokazuje użytkownikom w jaki sposób sprawić by system był zgodny zarówno z standardem PoE jak i tradycyjnymi standardami dla okablowania strukturalnego. Dodatkowo narzędzie to dostarcza informację dla użytkownika o bezpieczeństwie i problemach jakie mogą pojawić się podczas instalacji, pokazując jednocześnie jak dokonać korekty ewentualnych nieprawidłowości.

Narzędzie wykorzystuje podane informacje o typie okablowania, środowisku instalacji oraz zakładanym rodzaju zasilania PoE. W wyniku działania otrzymujemy informacje o wzroście tempetatury, stratach tłumiennościowych oraz zasilania. Na tej podstawie uzyskujemy wytyczne i ograniczenia dotyczące okablowania strukturalnego (np informację o maksymalnej długości kanału transmisyjnego).Prezentowane użytkownikowi informacje pokazują ze szczegółami jak projekt wpłynie na instalację systemu PoE oraz czy może być on zastosowany w sposób bezpieczny, zgodnie z potrzebami użytkownika .

Aby pobrać kalkulator PoE – przejdź do portalu CSP