Aktualizacja usług technicznych 2021: Narzędzia, dokumenty i szkolenia

Zespół Molex Connected Enterprise Solutions Technical Services wspiera naszą globalną bazę klientów za pomocą szeregu dokumentów, narzędzi i szkoleń. Przez cały 2021 rok zespół ciężko pracował nad aktualizacją i rozwojem oferowanego asortymentu. Jeśli przegapiłeś którąś z aktualizacji, poniżej przedstawiamy podsumowanie.

Wszystkie dokumenty i narzędzia wymienione poniżej są dostępne za pośrednictwem Portalu Wsparcia Klienta (CSP) – zaloguj się tutaj. Niektóre dokumenty są dostępne tylko w języku angielskim.

Aktualizacje dokumentów krytycznych

Następujące dokumenty krytyczne zostały niedawno zaktualizowane. Zalecamy zapoznanie się z najnowszymi wersjami i upewnienie się, że rozumiesz wszelkie zmiany.

Aktualizacje dokumentów

Nasz przewodnik po podstawowych standardach okablowania strukturalnego został zaktualizowany:

Niezbędny przewodnik po międzynarodowych standardach okablowania strukturalnego

Wydanie nowych biuletynów technicznych:

Najnowsze / ostatnio aktualizowane dokumenty techniczne obejmują:

Obecnie dostępnych jest łącznie 48 biuletynów technicznych/White Papers.

Narzędzia elektroniczne

CSP jest domem dla naszej gamy narzędzi dla konsultantów, zaprojektowanych w celu uproszczenia i usprawnienia niektórych powtarzalnych obliczeń potrzebnych podczas projektowania systemów okablowania strukturalnego.

Wydaliśmy 3 nowe narzędzia na rok 2021:

Niektóre z naszych najważniejszych narzędzi elektronicznych również otrzymały aktualizacje i ulepszenia:

Samouczki wideo są teraz dostępne dla kalkulatora PoE w 6 różnych językach.

Szkolenia i wykłady

Dostępne są 2 nowe kursy szkoleniowe w zakresie rozwiązań do transportu danych (okablowanie strukturalne):

• BP135 / Zaawansowane projektowanie i instalacja okablowania strukturalnego — dla istniejących partnerów biznesowych, którzy odnawiają swój obecny status CI
  • Szkolenie BP138 / Technik instalator – tylko 6 modułów

Mamy teraz w sumie 16 kursów szkoleniowych dostępnych dla DTS.

Seria wykładów

W 2021 roku wygłosiliśmy 6 bezpłatnych wykładów online. Wszystkie nasze wykłady są dostępne na żądanie w CSP, wraz z towarzyszącymi im white papers oraz FAQs możliwymi do pobrania:

• LS001 / Bezpieczne i łatwe sposoby obsługi najnowszych aplikacji PoE
  • LS002 / Bezpieczne i łatwe sposoby wdrażania architektury okablowania strefowego dla inteligentnych budynków
  • LS003 / Bezpieczne i łatwe sposoby obsługi najnowszych technologii A/V w systemach okablowania strukturalnego
  • LS004 / A-B-C polaryzacji światłowodu – Zastosowania w optyce dupleksowej i równoległej

Portal Obsługi Klienta Molex

Nie jesteś jeszcze zarejestrowanym użytkownikiem CSP? Jeśli jesteś konsultantem, projektantem, certyfikowanym instalatorem — lub rozważasz certyfikację — nasz portal internetowy zawiera wszystkie informacje i narzędzia potrzebne do wykonania pracy.

Dowiedz się więcej o korzyściach i sposobie rejestracji tutaj: Portal Obsługi Klienta Molex