Change Language: polski

Mierniki okablowania Fluke Networks DTX-1200 / DTX-1800

Jak wiadomo Fluke Networks przestał wspierać serię mierników okablowania DTX-1200 / DTX-1800, a ostatnie kalibracje zakończyły się 30 czerwca 2018 r. Następnie wszystkie komórki kalibracyjne dla tych testerów zostały zdemontowane i zwrócone do siedziby głównej Fluke w lipcu 2018 r.

Wszystkie firmy oferujące obecnie lub wykonujące kalibrację testerów serii DTX-1200 lub DTX-1800 robią to bez oficjalnego wsparcia ze strony Fluke Networks.

Jako zaufani doradcy dla wszystkich naszych klientów, naszym obowiązkiem jest działać w sposób uczciwy oraz informować, jakiego rodzaju raporty z testów i jakie urządzenia możemy zaakceptować w celach gwarancyjnych. Akceptowanie skalibrowanych testerów bez wsparcia ich producentów nie wysyła właściwego komunikatu o wysokich standardach, które sobie wyznaczyliśmy.

Dlatego ważne jest, aby przypomnieć, że nie będziemy już przyjmować żadnych wyników testów wykonanych miernikami serii DTX-1200 / DTX-1800 z datą kalibracji po 30 czerwca 2018 r., chyba że firma Fluke Networks wznowi swoje wsparcie dla tych testerów.

Aby uzyskać więcej informacji, wyślij e-mail na adres ces.support@molex.com